wie zijn wij

Alexandra Steverink

ontwikkeling borstpakkingen

Sea & See, Alexandra:  

‘In 2005 ben ik begonnen met het ontwikkelen en samenstellen van producten.

De rode draad in deze producten is dat ze de natuurlijke functies van het lichaam vrijmaken, ondersteunen en stimuleren. Niet overnemen of lui maken, maar juist aanzetten tot hun natuurlijke zelfredzaamheid.’

Alexandra staat aan de basis van het bedrijf Sea & See.

Uma Ina de Bruyn

borstpakking specialist en training borstpakking behandelaars

Uma Ina de Bruyn

‘De ontwikkeling van het vrouwelijk-welzijn is een rode draad in mijn leven en werk. Van harte heb ik me verbonden met de ontwikkelingen van de borstpakkingen, het optimaliseren van een borstpakking treatment en de training voor borstpakking behandelaars. Welkom in mijn vrouwenpraktijk Sterrenvuur te Gasselte.’

Praktijk Sterrenvuur

Hanneke Sprenger

Vlow borstweefselbehandeling en opleiding

Hanneke:  

‘Ik wil borstgezondheid hoger op de agenda plaatsen van vrouwen, zodat elke vrouw er voor kan kiezen iets te doen aan de vitaliteit van haar borsten. Dat verdienen vrouwen en dat verdienen borsten.’ 

Hiervoor heeft Hanneke een totaalconcept ontwikkeld dat vormgegeven is in VLOW®-borstweefselbehandelingen.

Sea & See

 

Alexandra:

‘Al vele jaren werken Hanneke en ik samen. Wat ik zo leuk vind aan Hanneke is haar focus en vastberadenheid. Dat samen met haar goede intentie maakt dat ik het fijn vind om met haar samen te werken. Haar doel is vrouwenborsten uit de taboesfeer te halen en borstzorg voor iedereen toegankelijk maken die dat wil. Fijn om haar in haar werk te kunnen ondersteunen met mijn producten.’ 

‘Hanneke vulde haar behandelingen al regelmatig aan met mijn reinigende  zoutproducten en op een dag kwam ze mijn keuken binnen stappen met een doos in haar handen waarin verschillende soorten klei en algen zaten. ‘Kun jij hier iets mee’ vroeg ze me.’

‘Zeker kon ik wat met deze prachtige natuurlijke producten, in combinatie met Atlantisch zeezout en kruiden. Er volgde een periode waarin ik veel in mijn lab zat en de alchemist die in me zit de vrije ruimte gaf.’

Nummer 1, 2 en 3 van de Hearth Jewel borstpakkingserie zijn speciaal ter ondersteuning van de Vlow borstmassage ontwikkeld.

 

‘Dankbaar ook dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van de borstvitaliteit bij vrouwen. ‘

 

 

Al vele jaren werk ik met puur Atlantisch zeezout. Voor mij zijn het prachtige kristallen met oneindig veel mogelijkheden.  Met veel liefde, respect en zorg bewerk ik de zoutkristallen. Ik zou het zelf liever intensief samenwerken willen noemen. In de loop van de jaren heb ik methoden ontwikkeld die veranderingen in de kristallen teweeg brengen. Ik versterk daarmee kwaliteiten die in potentie in het zout aanwezig zijn, zoals zuiveren en energie door zich heen sluizen.’

Aandacht

Er zijn veel manieren om jde vitaliteit van je borsten te vergroten. Bijvoorbeeld droog borstelen, massage, borstpakkingen en borstbehandelingen.

Er is een wetenschappelijk onderzoek gedaan onder studenten waarbij er onder beide voeten een thermometer geplaatst was. De vraag was om met de aandacht naar de rechtervoet te gaan. De temperatuur van de rechter voet werd bij een groot percentage proefpersonen hoger.

Aandacht geven aan je borsten op zich verhoogt al de doorstroming en daarmee de vitaliteit.

 

 

 

Borstpakkingen

De borstpakkingen ondersteunen en stimuleren de gevoelsmatige verbinding met het de borsten. Ze versterken en bevorderen de (energetische) verbinding die de borsten hebben met het hart. Daarnaast ontmantelen ze laag na laag emoties die opgeslagen kunnen liggen in het borstweefsel. Als deze opgeslagen emoties verdwijnen krijgt de liefdevolle presentie van het vrouwelijke via de borsten weer meer ruimte.  

Team

‘Ik heb een fantastisch co-creërend team om mij heen, enthousiaste mensen die helpen met strategische, financiële en creatieve processen. Die mij op allerlei manieren ondersteunen en helpen. Ook zijn er steeds weer mensen die graag mijn producten uitproberen, mij op voorhand al het vertrouwen geven. Blij ben ik met bedrijven die composteerbare verpakkingen hebben ontwikkeld. Dat maakt het allemaal eenvoudiger. Ik ben dankbaar dat ik in alle rust producten kan ontwikkelen en deze handmatig kan produceren, met alle aandacht die het nodig heeft. Zo ontstaat topkwaliteit.’

Sterrenvuur

Uma Ina:

‘Je hoeft geen “problemen” te hebben met je borsten om jezelf een borstpakking te gunnen. Het is een weldaad voor je lichaam, werkt opschonend, verwarmend en helend, op vele lagen. De pakking in de praktijk wordt aangevuld met een heling en re-connectie met je hart en ziel. Dit brengt verzachting en een vitale doorstroming in je gehele lichaam. In samenspraak wordt er getest welke van de zeven verschillende pakkingen op dit moment het meest voor je kan betekenen. Als je voor het eerst komt is er een kort intake gesprek. Ook is het mogelijk om een half uur extra te boeken waarin ik je leer hoe jezelf je borsten kunt masseren/onderzoeken en verzorgen. borstvitaliteit bij vrouwen. ‘

Training; Beroepsmatig leren werken met de 7 verschillende borstpakkingen in je praktijk;

Wanneer je met de borstpakkingen wilt gaan werken in aanvulling op je bestaande behandelingen, geeft dat veel extra mogelijkheden en verruiming van je doelgroep. 

Meer achtergrond over het product, doelgroep, intake en werkwijze, als ook het leren testen voor de juiste pakking leer je in dit trainings-dagdeel. Je ontvangt dan zelf ook de gehele procedure en behandeling.In jouw persoonlijke begeleiding bij het leren werken met de pakkingen zal worden onderzocht en besproken hoe jouw eigen behandelingen/expertise, een eventuele aanvulling zouden kunnen vormen op jouw borstpakking behandeling. Ook bespreken we de belangrijke punten voor een  intake gesprek en de overige handreikingen die je een klant kan meegeven met betrekking tot de borstgezondheid. Een map met werkwijze en achtergrond informatie is inbegrepen.

De inwerk-sessie  duurt 3,5 tot 4 uur. 

Inclusief de mogelijkheid tot een telefonische terugkoppeling en vragen, na het oefenen met de pakkingen en jouw ervaringen.

 Vanuit deze training kun je een vermelding krijgen op de lijst van borstpakking behandelaars in Nederland;  

In aansluiting op deze training zijn er 2 scherpe eenmalige aanbiedingen op een starters pakket voor je praktijk en een pakket voor verkoop aan je cliënten.

Aanmelding voor de borstpakking training en het starterspakket; Uma Ina de Bruyn  info@sterrenvuur.nl

Aankoop van verpakkingen voor thuis gebruik zijn verkrijgbaar bij Praktijk Sterrenvuur of op de site; www.borstpakking.nl

Ook vind je hier meer over de pakkingen en werkwijze voor thuisgebruik.

LifeStream

 

Hanneke Sprenger (1960) is natuurgeneeskundige therapeute, afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal (1985), personal coach en EMDR-therapeut. Ze geeft voorlichting, cursussen en behandelingen waarbij je je meer bewust wordt van je eigen gezondheid, lichaam, lifestyle en voedingsgewoontes.

Sinds 2012 geeft zij VLOW®-borstweefselbehandelingen, als eerste in Nederland.
Hanneke gaf van 1987-2002 een opleiding tot Voetreflextherapeut samen met Claudia Kublitz en organiseerde vele vastenweken, kuurvakanties, Massage- zeil en wandelweken in binnen- en buitenland en verder ga zij 14 jaar lang stoelmassages bij bedrijven.
Verder is zij een gedreven organisator en goed in het verbinden van mensen.

Ook heeft Hanneke na afgestudeerd te zijn als natuurgeneeskundig therapeute haar hele leven een praktijk gehad als therapeut en coach en vele cliënten mogen behandelen.

 

 

 

Hanneke is docent bij LifeStream en heeft inmiddels via een masterclass ook andere VLOW®-borstweefselbehandelaars opgeleid tot docent bij LifeStream.

Over het ontstaan van de VLOW®-borstweefselbehandelingen

Zelf heb ik ervaren hoe beperkt je als vrouw bent als het gaat om zorg voor je borsten. Op mijn 35e kreeg ik veel pijn aan mijn borsten en maakte ik me grote zorgen. Na een serie ongemakkelijke onderzoeken, pijnlijke mammografieën en een punctie, was de diagnose mastopathie. Na 3 jaar besloot ik een grotere, overigens goedaardige cyste in mijn borst voor de zekerheid operatief te laten verwijderen. Ook daarna werden er jaarlijks echo’s gemaakt en bleef ik mij zorgen maken.
Daarom nam ik uiteindelijk zelf het initiatief en nam ik nu 6 jaar geleden contact op met mijn lichaamsgericht therapeut waar ik al eerder onder behandeling was. Na een serie behandelingen die gericht waren op de problemen in mijn borsten was ik pijnvrij.

 

Ik was zeer verbaasd en blij verrast. Omdat de behandelingen zo effectief bleken te zijn, ontstond bij mij het idee om deze behandeltechniek verder te ontwikkelen om zo borstgezondheid van vrouwen in een groter perspectief te plaatsen.

Door alleen vrouwen op te leiden wil Lifestream vrouwenborsten uit de taboesfeer te halen, zodat vrouwen er makkelijker over kunnen praten en zich ervan bewust worden wat er in hun eigen lijf speelt. Je kunt je als vrouw tot een VLOW®--borstweefselbehandelaar wenden en al je vragen bespreekbaar maken.
Door middel van het VLOW®-Kwaliteitsregister voor VLOW®-borstweefselbehandelaars, met bijbehorend klachten-reglement, wil LifeStream een garantie bieden aan cliënten dat deze gecertificeerde VLOW®-borstweefselbehandelaars bevoegd zijn om borsten aan te raken en om VLOW®-borstweefselbehandelingen te geven. 

Milieu

 

Sea & See 

Binnen het bedrijf Sea & See streven we naar zo min mogelijke milieubelasting. Zowel bij de producten als bij de verpakking.

Producten

De ingrediënten van de Sea & See borstpakkingen zijn van natuurlijke oorsprong en volledig biologisch afbreekbaar.

Het Atlantisch zeezout wordt energetisch versterkt. Daarna worden ze verrijkt met met plantaardige stoffen van biologische oorsprong.

Ook de klei en de algen hebben een pure kwaliteit en bezitten hun oorspronkelijke oerkracht  Dit maakt ze vertrouwd voor het lichaam.

Omdat de producten in droge vorm zijn verpakt en zout een conserverende werking heeft, zijn verdere toevoegingen niet nodig. 

De producten zijn vrij van viscositeitsregelaars, conserveermiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen en dierproef vrij.

 

Ondersteunende producten

De afdektissues zijn gemaakt van maiszetmeel.  Voelen aangenaam zacht aan en kunnen na gebruik bij het groenafval.

De kwast om de pakking aan te brengen is gemaakt van hout en dierlijke haren of plantaardige vezels. Dit zijn biologisch afbreekbare materialen uit hernieuwbare bronnen.

Verpakking

Het papier dat gebruikt wordt binnen Sea & See is PaperWise papier, afkomstig van een project uit India waar van rijstteeltafval papier wordt gemaakt. Dit materiaal zou anders worden verbrand. De envelopverpakking en labels zijn zo ontworpen dat geen lijm nodig is. Het papier wordt bedrukt met inkt op waterbasis en kan via het oud papier gerecycled worden.

 

Verpakkingsloos

Zonder verpakking, ook dat kan. De droge vorm van de producten leent zich goed voor verpakkingsloos kopen en verkopen. Neem hiervoor contact op met ons team.

Nog geen 100%

Waar het kan kiezen we als bedrijf voor biologisch en voor zo min mogelijk belasting van het milieu. Volledige milieu ontlasting lukt nog niet, denk bv aan het transport en de energie die sommige productieprocessen kosten. Gestreefd wordt om dit te optimaliseren. Zo zijn de producten droog verpakt. Je voegt zelf water toe vlak voor het gebruik. Dat scheelt transportbelasting.

Heart Jewels 

borstpakkingen

met respect voor de aarde